Önkéntes beteglátogatók szentmiséje Zalaegerszegen

Február 18-án, este 18:00 órakor szentmisére gyűlt össze a Zalaegerszegen működő Kalkuttai Szent Teréz Önkéntes Beteglátogatók Csoportja

Február 18-án, este 18:00 órakor szentmisére gyűlt össze a Zalaegerszegen működő Kalkuttai Szent Teréz Önkéntes Beteglátogatók Csoportja a helyi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve templomban esti misére, hogy Székely János megyéspüspökkel együtt imádkozzanak a beteg és idős embertársainkért. A főpásztor Molnár János plébániai kormányzóval, valamint a zalaegerszegi kórházi lelkésszel, Nistor Cristian atyával együtt mutatta be a legszentebb áldozatot.

A világjárvány okán a beteglátogatók szolgálati lehetőségei igen korlátozottak: a kórházakban látogatási tilalom van érvényben – de az ima által mégis Krisztus lép oda a betegek ágyaihoz, hogy a szenvedő testvéreink megtapasztalhassák, nincsenek egyedül.

Püspök atya prédikációjában arra mutatott rá, hogy a hitünket mindannyian kaptuk. Így érthető, hogy az idős ember kincse az egyháznak és a világnak is. Míg a gyermekkorban az ember feltöltődik a sok szeretet által, amit a szüleitől is kap, felnőttként pedig fáradozik és ad, addig az öregkorban a „legfontosabb életszakasz”-ba lép:  ez az élet „megkoronázása”. A főpásztor egy idős ember szavait idézte: „egyre inkább romlik a szemem, de egyre többet meglátok” – a szépkorban csökken a testi erő, de több tere lesz Isten erejének. Ez Keresztelő Szent János szavaira emlékeztet, ami mintegy mottója is az öregkornak: „Neki növekednie kell, nekem pedig kisebbednem”. Az idős ember kincs, híd, mely elvezet Krisztushoz.

A világjárvány miatt kialakult helyzetben imádságban kérjük a Mennyei Atyát, szeretetével forduljon beteg, idős testvéreink felé.

Szolgálatunkról további információk találhatók a korhazlelkeszseg.martinus.hu oldalon. Szenvedők számára szerkesztett kiadványunk online elérhető a https://vigasztaloszo.blog.hu/ címen.