Együtt a babákért és az idősekért...

Pelenkákat és Béres cseppet adott át a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász.

A drogerie markt idén is támogatta a nehéz körülmények között élő kisgyermekes családokat. Felajánlásukkal a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Vas megyében 15, Zala megyében 20 családnak adott át fél évre elegendő pelenkát. Február 18-án egy másik adományt is átadtak: a Béres Gyógyszergyár harmincezer üveg Béres Cseppet ajánlott fel 50 millió forint értékben a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül. A Katolikus Karitász az adományba kapott Béres cseppeket az egyházmegyei központokon keresztül juttatta el országszerte a rászorulókhoz. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 265 üveg Béres cseppet kapott a felajánlás részeként, amit Kőszeg és környéke plébániai karitászcsoportjai osztanak szét.

A Katolikus Karitász és a dm drogerie markt Magyarország 10 éve indította el az ‘Együtt a babákért’ programot. A jótékonysági akcióban évről évre 260, nehéz körülmények között élő kisgyermekes család kap fél évre elegendő pelenkát. A dm idén is támogatta a nehéz körülmények között élő családokat, aminek részeként a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Vas megyében 15, Zala megyében 20 családnak adta át a 6 hónapra elegendő pelenkát.

A vasi családok február 18-án a szombathelyi karitász központjában vehették át az adományt, amit főtisztelendő Nagy Gábor atya gyertyaszentelő ceremóniája előzött meg. A családok az adománnyal együtt egy-egy szentelt gyertyát is magukkal vihettek, a legkisebbeket pedig – szintén elvitelre váró – plüssjátékok is várták. Az édesanyák a pelenkacsomagok mellett a babaruhabörze ruháiból is válogathattak és vihettek megfelelő méretű kisnadrágot, pólót, body-t. Az eseményt jelenlétével megtisztelte és a pelenkaadományok osztásában segédkezett dr. Székely Jánosmegyéspüspök és Majthényi László közgyűlési elnök is.
Püspök atya a megjelent családokhoz intézett beszédében kiemelte: “A család az emberi társadalom leghatalmasabb kincse, a családokon áll a világ! Az egyház nagyon sokat szeretne azért tenni, hogy családbarát világban élhessünk. A pápák ezt úgy nevezték: az élet kultúrája! A mai nap ezt szolgálja, szeretnénk kifejezni nagy szeretetünket és megbecsülésünket a családok felé. Szeretnénk nem csak tárgyakat átadni, hanem leginkább szívünket, szeretetünket. Az, hogy sok gyermek szülessen, nem csak anyagiakon múlik, hanem talán még inkább emberi szíveken. A gyermekvállalás elsősorban szív dolga! Ha tudnánk egy családbarátabb országot felépíteni, azt gondolom, sok fiatalnak telne meg szíve ezzel a reménnyel, és nagyobb örömmel tudná továbbadni az életet.

A drogerie markt közleménye szerint a támogatottak köre idén országosan ismét 260 családdal bővült, így a tíz év mérlege: közel 2600 támogatott család és 65000 csomag pelenka 200 millió forint értékben, valamint megszámlálhatatlanul sok mosoly. A pelenka megvásárlása ebben a rendkívüli helyzetben még nagyobb anyagi teher a családoknak, mint korábban. Ezért is nagy siker, hogy az Együtt a babákért program a járvány ellenére is változatlan formában megvalósulhatott, hiszen a segítségre napjainkban még nagyobb szükség van.

Február 18-án egy másik adományt is átadtak: a Béres Gyógyszergyár országosan harmincezer üveg Béres Cseppet ajánlott fel 50 millió forint értékben a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül. A Katolikus Karitász az adományba kapott Béres cseppeket az egyházmegyei központokon keresztül juttatja el országszerte a rászorulókhoz.

Ma nem csak a pici babákra és az édesanyákra gondoltunk, hanem az idősekre és a betegekre is” – mondta Tuczainé Régvári Marietta karitász igazgató az adomány átadása előtt. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 265 üveg Béres cseppet kapott a felajánlás részeként, amit Kőszeg és környéke plébániai karitászcsoportjai osztanak szét.

Sárközi Antalné, a kőszegi plébániai karitász önkéntese elmondta, a Béres cseppet a házi orvosok megkérdezésével osztják szét idősek, betegek és krónikus betegségben szenvedők között Kőszegen és a hozzá tartozó 5 filiában (fiókegyházban). Az egyházmegyében évente felváltva, hol zalai, hol vasi település kapja a Béres-adományt, aminek Kőszeg és környéke 10 évvel ezelőtt egyszer már kedvezményezettje volt.

A Béres Csepp óriási segítséget jelent az ápolásra, gondozásra szorulóknak. A nyomelempótlás következtében hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, de nem pótolja a fizikai távolságtartást, a maszkhasználatot, a gyógyszereket és a vakcinát sem.