Megújul a szombathelyi oladi Szentháromság-templom belső tere

Újra jelentős értékű adományt szállított február 10-én Sziszekbe a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász.

Ezúttal egy mobilházat juttat le egy földrengés sújtotta házban élő család részére, valamint 3000 euro pénzadományt adott át az újjáépítéshez a Szombathelyi Egyházmegye híveinek adományaként. A két mikrobusznyi szállítmányba ezenkívül játékok és beltéri falfestékek is kerültek.
Szombathely horvát testvérvárosa, Sziszek még mindig a teljes területét sújtó földrengés következményeivel küzd, az ottani egyházmegyei karitász elsődleges célja, hogy ideiglenes lakhatást biztosítson az újjáépítésig azoknak, akiknek otthona megrongálódott.

Ebben a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász, valamint a Szombathelyi Egyházmegye plébániái és hívei is segítettek. Közös összefogásuk eredményeként egy azonnal költözhető, 25 négyzetméteres mobilházat telepítettek le február 10-én, szerdán Sziszek Petrijnska utcájában a Ribić család részére, akik két kisgyermekkel heteket töltöttek személyautójukban a folyamatos rengések miatt.

A mobilházat olyan család kapta meg, akinek otthona nagyon megrongálódott, lebontásra ítélték, de a család nem szeretné elhagyni annak környékét, ezért a házuk elé telepítettük le ideiglenes otthonukat. A közművételezés – áram, víz – is a megrongálódott házból történik, annak áramellátási- és szerelvényrendszerén keresztül” – mondta Tuczainé Régvári Marietta karitász igazgató.

A mobilház biztonságos elhelyezéséhez a karitász munkatársai fát vágtak, terepet rendeztek, lépcsőt építettek, valamint stabilan alátámasztották az ideiglenes lakóházat. A több órás munkába a szomszédok is besegítettek, a fiatal, kétgyermekes házaspár pedig boldogan vette át a mobilház kulcsát, és foglalta el új lakhelyét. A Ribić család elmondhatatlanul hálás a kapott adományért, mert így újjáépítendő otthonuk közelében maradhatnak.

 

VIDEÓ

Play Video