Érdekes megtudni...

Afrikában a „hajléktalanok” nem felnőttek, akiknek tönkrement az élete, hanem főleg gyerekek 5-20 év között, akik még nem találták meg a helyüket, de sokszor a szülők küldik el őket otthonról, mert nem tudják őket „fenntartani”, vagy külső okok miatt szakadnak el a családtól (háború, konfliktus, természeti csapás pl. aszály, stb.)

A körülmények...

A körülmények...

Az első lépések...

Mi szaléziak lehetőséget adunk nekik egy kapcsolatra, esetleg holmijukat nálunk tarthatják, míg napközben munka után néznek.

Ha kialakult a kölcsönös bizalom, következő lépésben élelmet is kapnak, esetleg már éjszaka nálunk alhatnak.  Írni, olvasni, angolul is megtanítjuk őket, hogy a többi gyerekkel iskolába tudjanak járni.

Nagyobbak a szakképzésbe be tudnak kapcsolódni néhány év után, így biztosítva lesz a jövőjük és az, hogy biztos megélhetésük legyen nekik és leendő gyermekeiknek, családjuknak..

Elsősegély...

Menedék...

Szeretet...

Az Hit...

Mivel Afrikában mindenki eleve vallásos, az ifjak lehetőséget kapnak arra, hogy katolikus hitünkkel megismerkedjenek, ez mindig a legnagyobb élmény volt számunkra, amikor többen maguktól kérik, hogy felkészülhessenek a keresztségre, elsőáldozásra, bérmálkozásra. 

A Keresztség...

A Keresztség...

A Sport...

A sport, a zene nagyon könnyű kapcsolódási pont, mert a fiataloknak nagyon jó természeti adottságaik vannak hozzá. A játékok olyan világot nyitnak meg előttük, amire előtte nem nagyon volt lehetőségük.

Sport, játék...

Sport, játék...

A Védelem...

Durva szempont, hogy meg kell védenünk a kallódó gyermekek  életét a  emberkereskedelemtől „human trafficing”, mert ha elkapnak egyet is, hozzátartozó híján senki nem fogja keresni őket, a semmitől sem visszariadó szervkereskedők, vagy prostituáció üzletéből élők hálójában. Sajnos más rabszolgasors formák is léteznek, amikre nem is gondolnánk Európában.

ÉLETVÉDELEM...

ÉLETVÉDELEM...

Támogató adományok:
Szent Márton Köpenye Alapítvány
Bankszámla: 11747006-27260324